2004

Wie zijn wij?

Kor Blok wist al van jongs af aan wat hij wilde worden: timmerman.

Overline

Zo leerde Kor het vak

Vanaf de middelbare school naar de streekschool om het vak te leren. Maar, niet alleen theorie, ook direct in de praktijk. Eén dag naar school en vier dagen aan het werk bij de plaatselijke aannemer in Zuidwolde (Gn). Zo leerde Kor het vak. Het voordeel van een kleine aannemer was dat alle facetten van het vak aan bod kwamen en je zo uitgroeide tot een allround vakman. Hier werd nog het ouderwetse vakmanschap geleerd. Niet alleen vakmanschap met geavanceerde machines, maar ook nog met de hand.

Een nieuwe uitdaging

Maar, na 15 jaar was Kor wel toe aan een nieuwe uitdaging. Na lang wikken en wegen heeft hij besloten een eigen bedrijf te beginnen, ondersteund in het ‘papierwerk’ door zijn broer Harmannus. En zo is per 1 juli 2004 Blok Bouw van start gegaan vanuit het huis aan de Provincialeweg te Klein Wetsinge waar Kor met Monique en de kinderen toen woonachtig was.

Hier was echter weinig (schuur)ruimte. Voorraden materialen en machines werden opgeslagen bij het ouderlijk huis in Zuidwolde. Zo ging Kor van start met zijn eigen bedrijf. En vanaf het begin ging het voorspoedig. Diverse klussen dienden zich aan en zonder zelf reclame te maken of op zoek te hoeven naar klussen was Kor vanaf dag 1 druk met veel en vooral ook veelzijdige klussen in de wijde regio om Klein Wetsinge.

2005

Een unieke kans

In 2005 kwam vlakbij in Klein Wetsinge een groot pand te koop. Kortom, een unieke kans om het bedrijf verder vorm te geven en uit te bouwen. De loods is omgebouwd tot een veelzijdige en flexibele werkplaats met ruimte voor de benodigde machines en de opslag van de meest gangbare materialen. Verder is een kantoorruimte gecreëerd voor het noodzakelijke ‘papierwerk’. Hier worden o.a. offertes berekend en opgesteld en de boekhouding gedaan. Alleen is maar alleen en voor veel klussen is een paar ‘extra handen’ noodzakelijk. Om (vooralsnog) zelf geen personeel in dienst te hoeven nemen wordt hierom de hulp ingeschakeld van collega zelfstandige ondernemers.

Bij dit alles is natuurlijk de hulp van echtgenote Monique Blok – Kooijmans als steun en toeverlaat niet te missen, voor o.a. de telefoontjes en de hulp bij de werkvoorbereiding.

Wij staan voor u klaar

Wilt u in contact komen met Blok Bouw?